7 juli 2017

Rüttchen: Erkend Duurzaam Plus gecertificeerd! 


Retailbedrijven van Louwman Group onderscheiden met Erkend Duurzaam Plus certificaat 

Begin juni zijn alle retailbedrijven van de Louwman Group beloond voor het feit dat zij aan de eisen die gesteld voldoen van het Erkend Duurzaam Plus certificaat. Dankzij het maatschappelijk verantwoord ondernemen van Rüttchen zijn mogen wij met trots zeggen dat wij het Erkend Duurzaam Plus certificaat in ontvangst hebben mogen nemen. Louwman Dealer Group, waaronder ook Rüttchen, behoort daarbij tot de kopgroep van bedrijven die het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel hebben staan. Want duurzame bedrijfsvoering is niet alleen het voldoen aan de milieuregels, maar het in alle facetten toepassen van duurzame mogelijkheden. Het Plus certificaat is de overtreffende trap van het Basis certificaat, wat betekent dat er extra focus is aangebracht op de afval- en energiestromen. 

Filosofie over duurzaamheid

De directeur van Louwman Dealer Group, Marco Broere, zegt hierover het volgende: “Met Erkend Duurzaam Plus hebben we een bewezen instrument in handen. Hiermee voldoen we niet alleen aan de laatste Europese regelgeving op het gebied van energiebesparing, maar kunnen we ook daadwerkelijk een besparingspotentieel tot 15 procent bereiken”. Daarnaast zegt hij over de filosofie van Louwman Dealer Group: “Wij vinden het belangrijk dat niet alleen onze producten tot de top behoren, maar ook dat onze bedrijfspanden en processen voldoen aan onze filosofie op duurzaamheid”. 

Als aanvulling op het Basis-certificaat wordt er op diverse thema’s bekeken hoe het duurzamer kan worden ingericht. De aandacht gaat onder meer uit naar het terugdringen van energie- en afvalstromen. De belasting op het milieu wordt hierdoor vermindert, maar tegelijkertijd is er een substantiële besparing mogelijk op dit gebied. Marco Broere zegt hierover: “…maar kunnen we ook daadwerkelijk een besparingspotentieel tot 15 procent bereiken”. 

Nu én in de toekomst

Naast Rüttchen beschikken alle retail- en autoschadeherstelbedrijven van Louwman Dealer Group over dit certificaat, plus Welzorg Auto op Maat en Louwman Exclusive. Wij vinden het erg belangrijk dat er geïnvesteerd wordt in mens en milieu! Zo kunnen wij van Rüttchen u altijd Maatschappelijk Verantwoord van dienst zijn.

 

Meer nieuws...

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart